Tehnologija AA-T01

Vi ste ovdje

Naziv edukacije:

Osnove zračnog prometa

Oznaka:
AA-T01
Kratak opis edukacije:

Predmet "Osnove zračnog prometa" polaznicima će dati pregled dionika i procesa u zračnom prometu. Svaki od njih, kao što su: zračne luke, zračni prijevoznici, kontrola zračnog prometa, pružatelji zemaljskih usluga prihvata i otpreme zrakoplova te mnoge druge sekundarne popratne službe biti će detaljno razrađene i popraćene mnogim primjerima iz prakse. Predmet je prvenstveno strukturiran kao početni tečaj za sve one koji do sada nisu imali doticaja sa zračnim prometom ili su periferno sudjelovali u njegovim aktivnostima. Predmet "Osnove zračnog prometa" svakako se preporuča novozaposlenim djelatnicima kao uvod u ostale specijalizirane predmete ove zrakoplovne Akademije ili kao "osvježenje" dosadašnjeg znanja stručnjaka o zračnom prometu.

Sadržaj predavanja:
Polaznik će naučiti:
Jezik predavanja:
Hrvatski
Nositelj predmeta:
 • Mr.sc. Igor Štimac, IAP, AvMP - Magistar prometnih znanosti s 10 godina radnog iskustva u području operativnih aktivnosti i srednjeg menadžmenta zračnih luka. Tijekom godina završio je niz specijalističkih edukacija od kojih izdvaja Airport Management Professional Accreditation Programme (AMPAP-IAP), ACI Airports Operations Diploma, Stanford-IATA Aviation Management Diploma (AvMP) i IATA-Harvard Leadership & Management Diploma. Fokus rada mu je usmjeren prema tehničko–tehnološkim sustavima u zračnom prometu, infrastrukturi i kapacitetima zračne luke, prometnim tokovima, modelima poslovanja zračnih prijevoznika te utjecajem zračnog prometa na ekologiju. Uz navedeno radi i kao asistent na Fakultetu prometnih znanosti na zračnom smjeru. Autor je više od dvadeset znanstvenih i stručnih radova objavljenih u zemlji i inozemstvu. Trenutno je na poslijediplomskom doktorskom studiju na Fakultetu prometnih znanosti. 

 

 • Mr.sc. Damir Vince, IAP, AvMP - Magistar ekonomskih znanosti s 34 godine radnog iskustva u području zračnog prometa (zračni prijevoznici i zračne luke). Dvije godine obavljao dužnost Pomoćnika ministra za zračni promet. Tijekom godina završio je niz domaćih i međunarodnih stručnih edukacija od kojih se mogu izdvojiti Airport Management Professional Accreditation Programme (AMPAP-IAP), ACI Airports Operations Diploma, Stanford-IATA Aviation Management Diploma (AvMP) i IATA-Harvard Leadership & Management Diploma. Fokus rada usmjeren je prema prometno-ekonomskim segmentima zračnog prometa, razvoju ruta, pregovaranju sa zračnim prijevoznicima te aeronautičkim i neaeronautičkim naknadama. Autor je nekoliko znanstvenih i stručnih radova objavljenih u zemlji i inozemstvu. Trenutno je na poslijediplomskom doktorskom studiju na Fakultetu prometnih znanosti.

 

 • Doc.dr.sc. Tomislav Mihetec - rođen je u Zagrebu, Hrvatska 1983. godine. Diplomirao je 2007. godine, na temu pod nazivom "Projekt jedinstvenog europskog neba", na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Tijekom studija, sudjelovao je u međunarodnoj razmjeni studenata u Istanbulu (Turkish Airlines) pod pokroviteljstvom međunarodne organizacije (IAESTE). Kao student, dobio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, za stručni rad na temu pod nazivom "Potencijali razvoja zračnog prometa Hrvatske u kontekstu europskih integracija". Od 2007. godine sudjeluje kao istraživač na znanstvenom projektu Ministarstva znanosti: "Strateško modeliranje razvoja zračnog prometa'' na Fakultetu prometnih znanosti. Od 2007. do 2011. godine, radio je kao asistent – znanstveni novak na Zavodu za zračni promet, Fakulteta prometnih znanosti. Sredinom 2008. godine, pohađao je specijalizaciju u EUROCONTROL CRDS-u, gdje je proučavao utjecaj regulative i upravljanja na performanse pružatelja usluga u zračnoj plovidbi u Europi. Tijekom 2010. godine pohađao je specijalizaciju u EUROCONTROL CND/CoE/AT/AN, gdje se bavio simulacijama u zračnom prometu, vezanim za bolju iskoristivost fleksibilnih struktura zračnog prostora. U 2012. godini, obranio je doktorsku disertaciju (Model upotrebe fleksibilne strukture zračnog prostora u optimizaciji učinkovitosti leta) i stekao naslov doktora znanosti (dr.sc.). Dr.sc. Mihetec ima znanstveno zvanje viši znanstveni suradnik i radi kao vanjski predavač, Docent na Sveučilištu u Zagrebu. Dr.sc. Mihetec posjeduje diplomu Sveučilišta Harvard i IATA-e, u sklopu programa za Menadžment i upravljanje u zračnom prometu. Također, dr.sc. Mihetec završio je niz specijaliziranih tečajeva vezanih uz zračni promet, koji su između ostalog: Planiranje performansi u ATM-u, Sustav upravljanja sigurnošću u zračnom prometu, ASM i ATFM, Tehnike auditiranja, Funkcije nacionalnog nadzornog tijela, Nadzor sigurnosti u ATM, itd. Od 2011. do 2014. godine, dr.sc. Mihetec radio je u Hrvatskom CAA-u kao inspektor ANS i kao član Nacionalnog povjerenstva za upravljanje zračnim prostorom. Tijekom istog razdoblja, obavljao je dužnost voditelj projekta Radne skupine za izradu Plana performansi funkcionalnog bloka centralne Europe (FAB CE). Od 2014. dr.sc. Mihetec radi za dansku konzultantsku tvrtku INTEGRA A/S, te vrši konzultantske usluge za razne sudionike zračnog prometa diljem svijeta.

 

Preporuka za sudjelovanje:
 • Pripravnici koji se prvi puta susreću sa zračnim prometom i njegovim procesima,
 • Zaposlenici u zračnom prometu koji žele osvježiti svoje postojeće znanje,
 • Srednji menadžment
 • Voditelji operativnih službi
 • Prometni stručnjaci iz ostalih grana prometa koji su u doticaju sa zračnim prometom
Certifikat:
Po uspješnom završetku edukacije, polaznik dobiva certifikat Zagreb Airport Aviation Academy
Termini:
Na upit
Trajanje edukacije:
2 dana
Cijena edukacije po osobi:
3.500,00 HRK (~465,00 EUR) + PDV
Mogućnost popusta:
 • Za prijavu i uplatu izvršenu tri ili više mjeseci prije početka predavanja polaznik ostvaruje popust od 10% na punu cijenu tečaja 
 • ZAAA odobrava grupni popust od 15% na ukupnu cijenu tečaja za prijavu tri (3) ili više polaznika iste tvrtke na istom računu
 • ZAAA odobrava 20% popusta na ukupnu cijenu tečaja za nezaposlene osobe

Napomena: Gore navedeni popusti ne mogu se zbrajati

Ostale informacije:

U cijenu tečaja uključeno je:

 • Predavanje u učionici
 • Radni materijali - hardcopy
 • Izlazak na ispit
 • Certifikat nakon uspješno završenog tečaja
 • Ručak tijekom svakog dana trajanja tečaja

 

U cijenu tečaja nisu uključeni:

 • Troškovi puta
 • Troškovi smještaja polaznika
Prijava na edukaciju:

PRIJAVA

Za prijavu na ovu edukaciju, molimo preuzmite obrazac prijave, ispunite ga i dostavite na e-mail: edu@zagreb-airport.hr
Sve informacije o načinu plaćanja i dodatnim pogodnostima navedene su na obrascu.

ODJAVA

 • Ukoliko se sudjelovanje prijavljene osobe otkaže unutar petnaest (15) dana prije početka tečaja, ZAAA zadržava pravo zadržati 50% uplate.
 • U slučaju ako polaznik ne dođe na predavanje, a da prije toga nije poslao službeno pisanu informaciju, ZAAA ima pravo naplatiti cijeli iznos. 
 • U slučaju nedovoljnog broja polaznika ili drugih viših sila ZAAA zadržava pravo otkazivanja tečaja najkasnije 15 dana prije početka tečaja. U tom će slučaju ZAAA vratiti svu ukupnu uplaćenu naknadu.
Lokacija edukacije: